Kolacja sylwestrowa u Magdy Gessler. Cena powala, nie każdego na to stać

kolacja sylwestrowa u magdy gessler

Kolacja sylwestrowa u Magdy Gessler to jedna z opcji na tegoroczną zabawę kończącą trwający rok. Jak się jednak okazuje, nie każdego będzie stać na takie luksusy. Cena sylwestrowego menu degustacyjnego jest dość wysoka. Mimo iż dania zawarte w karcie robią spore wrażenie, trzeba pamiętać o tym, że kwota ta nie uwzględnia napojów i alkoholu. Szczegóły poniżej.

Kolacja sylwestrowa u Magdy Gessler. Cena powala, nie każdego na to stać

Sylwester zbliża się wielkimi krokami. Impreza już za pasem, chociaż nie wszyscy mają jeszcze plany na ostatnią noc w roku. W ostatnich latach popularne stają się kulturalne przyjęcia w prestiżowych lokalach. Do takowych bez wątpienia można zaliczyć restaurację Magdy Gessler „U Fukiera”. Jak się okazuje, w lokalu zostanie zorganizowane przyjęcie sylwestrowe z bogatym menu degustacyjnym. Atrakcja ta jednak nie należy do najtańszych. Choć w karcie znalazło się wiele wykwintnych dań, już teraz wiadomo, że nie każdy będzie mógł sobie pozwolić na taki luksus.

Za menu degustacyjne zawierające pozycje mięsne, jedna osoba musi zapłacić 475 złotych. Łatwo zatem policzyć, że para chcąca wziąć udział w takiej zabawie sylwestrowej, musi zapłacić blisko 1000 złotych. A trzeba mieć na uwadze, że cena ta nie zawiera napojów oraz alkoholu, które w takim miejscu także do najtańszych nie należą. W mięsnym menu znajdziemy między innymi takie pozycje: carpaccio z jelenia i buraka, consomme z kaczki, lekka przepiórka nadziewana gęsią wątróbką, comber z jelenia i wiele innych. Pełne menu degustacyjne z mięsem zobaczycie poniżej:

ZOBACZ TAKŻE: Uwaga kierowcy! Ten przepis wchodzi w 2023, możesz stracić samochód

Menu wegańskie nieco tańsze. Co tam znajdziemy?

Podczas przyjęcia nie mogło zabraknąć również opcji dla ludzi, którzy nie jedzą mięsa. Wobec tego stworzono menu degustacyjne wegańskie, które jest tańsze od mięsnego – jego cena to 325 złotych za osobę. Znajdziemy tam takie dania, jak choćby: bakłażan pieczony muśnięty truflą, bulion warzywny, nadziewana papryka pieczona, budyń z kaszy jaglanej, lody orzechowe na mleku kokosowym. Całość można zobaczyć poniżej:

źródło: o2.pl, Facebook

Bartek Z

Absolwent Uniwersytetu Wrocławskiego na kierunku Dziennikarstwo i Komunikacja Społeczna, specjalizacja: dziennikarstwo sportowe. Pasjonat piłki ręcznej oraz piłki nożnej.