Ile kosztuje pączek od Magdy Gessler? Jak się okazuje, cena dosłownie zwala z nóg. Czy jednak są one warte swojej ceny? To już raczej kwestia indywidualna. Gołym okiem widać jednak, że nawet przy innych uznanych piekarniach, które słyną z produkcji świetnych pączków, te od Magdy Gessler cenowo są nadal niedoścignione. Dziś tłusty czwartek – święto wszystkich łasuchów i dzień, w którym wszelkie diety odchodzą w zapomnienie!
Ile kosztuje pączek od Magdy Gessler? Czy jest warty swojej ceny? Dziś tłusty czwartek!
Tłusty czwartek to święto, na które z utęsknieniem wiele osób czeka każdego roku. Trzeba przyznać, że pączki tego dnia smakują wydawałoby się lepiej, a ludzkie żołądki sprawiają wrażenie, że są w stanie przyjąć niezliczone ilości słodkich łakoci. Od samego rana w ten szczególny czwartek, przed piekarniami i cukierniami ustawiają się niezwykłe kolejki. Wszystko po to, aby skosztować świeżego pączka i dopełnić tradycji. Według niej, zjedzenie przynajmniej jednego pączka ma dać szczęście. Trudno z tym dyskutować.
Jak jednak dobrze wiadomo, ceny pączków są niezwykle zróżnicowane. Często zależą od ich wielkości, rodzaju nadzienia i ogólnej jakości. Najtańsze pączki zazwyczaj można kupić w dużych dyskontach, takich jak choćby Biedronka czy Tesco. Tam ich ceny często nie przekraczają złotówki. Mają one swoich fanów, jednak wiele osób uważa, że nie jest to ten sam smak, który oferują łakocie z cukierni. Pączki sygnowane swoim nazwiskiem oferuje także Magda Gessler. Jak łatwo się domyślić, nie jest to tani produkt. Ile należy zapłacić za pączka z cukierni Magdy Gessler?
Pączki od Magdy Gessler – ta cena zwala z nóg, nie każdy może sobie na to pozwolić
Cena pączków z cukierni sygnowanych nazwiskiem Magdy Gessler – niepodważalnego autorytetu kulinarnego w Polsce – zawsze budzi ciekawość i skrajne emocje. Według wielu ich koszt to istna przesada, jednak są tacy, którzy będą w stanie zapłacić każdy pieniądz, aby skosztować odrobiny luksusu. Ile zatem kosztują pączki od Magdy Gessler? Jak podaje podaje portal Onet, jeden taki pączek kosztuje nawet ponad 11 złotych. Serwowane są choćby w cukierni Słodko Słony i w restauracji U Fukiera.
Warto przy tym dodać, że inne pączki do uznanych lokalnych cukierników, często nie kosztują więcej niż nieco ponad 3 zł. Czy warto aż tak przepłacać? To pytanie każdy powinien zadać sobie sam.
źródło: Onet.pl