Dodawał do jedzenia narkotyki – wszystko po to, aby uzależnić od sprzedawanej żywności swoich klientów. Mężczyzna posunął się do takiego kroku po to, aby ratować swój biznes. Jego tłumaczenia opierały się rzecz jasna o trudną sytuację, którą spowodowała epidemia COVID-19. Taka wymówka jednak nie wystarczyła i sprzedawcę, który do oferowanych produktów dodawał opium, aresztowano.
Dodawał do jedzenia narkotyki. Chciał uzależnić klientów, aby ratować biznes
Epidemia COVID-19 dała się we znaki wielu przedsiębiorcom na całym świecie. Rozmaite ograniczenia i obostrzenia sprawiły, iż wiele biznesów trzeba było zamknąć. Powrót do rzeczywistości po względnym opanowaniu zarazy, także nie należy do najłatwiejszych. Przekonał się o tym pewien obywatel Chin. Li wpadł na wydawałoby się ciekawy pomysł. Do serwowanych w swoim barze potraw, mężczyzna dodawał narkotyki. Wszystko po to, aby uzależnić od swojego jedzenia klientów i tym samym zagwarantować sobie niezłe obroty.
Jak czytamy w portalu Wirtualnej Polski, który powołuje się na The Sun – Li dodawał do potraw opium z maku lekarskiego. Wiele osób zachodzi w głowę – jak odkryto, co tak naprawdę dzieje się barze? Odpowiedź jest bardzo prosta – świadkiem faszerowania jedzenia narkotykami, była osoba, która później wszystko zgłosiła odpowiednim służbom. Anonimowy informator miał rację. Co jeszcze ciekawsze, zgłaszający był stałym klientem baru, o którym mowa.
Próbka jedzenia zawierała wysoki poziom papaweryny oraz narkotyny
Jak czytamy w wp.pl – próbka jedzenia zbadana przez odpowiednie służby, zawierała wysoki poziom między innymi papaweryny oraz narkotyny.
Jak relacjonują miejscowe władze, jedzenie z dodatkiem opium miało o wiele lepszy smak. Oczywiście potrawy były też uzależniające – taki w końcu był cel właściciela baru. Opium z maku, Li dodawał do oleju chilli. Mężczyzna oczywiście przyznał się do winy i uzasadnił swoje działanie.
Warto podkreślić, że od momentu dodawania opium do potraw, Li odnotował 30-procentowy wzrost sprzedaży. Teraz grozi mu jednak odsiadka.
źródło: Wirtualna Polska, The Sun