Ewa Wachowicz i jej przepis na ryż na sypko.

Każdy, kto interesuje się gotowaniem, zapewne zna tę postać. Szanowana w świecie kuchni i telewizji. Jej przepisy można znaleźć na jej autorskiej stronie oraz w książkach, które wydała. Zaraża uśmiechem oraz motywuje do gotowania – Ewa Wachowicz. 

Ewa Wachowicz miss wiek

Ewa Wachowicz urodziła się w Gorlicach w 1970 roku. Ma 48 lat i aktywnie działa w telewizji. Jednak zanim zaczęła swoją przygodę z gotowaniem, uzyskała jeden z najważniejszych tytułów. We wrześniu 1992 roku zdobyła tytuł Miss Polonia. W tym samym roku mogła się pochwalić tytułem III wicemiss w konkursie Miss Świata.  Oprócz tego, odpowiedzialna za produkcję programów telewizyjnych m.in. Podróże kulinarne Roberta Makłowicza, Przez żołądek do serca czy Gadżety kobiety. Dodatkowo występowała w formie gościa w programach telewizyjnych takich jak: Taniec z Gwiazdami, Tylko nas dwoje, a w 2013 roku została jurorką w programie Top Chef. 

 
 
 
 
 
Wyświetl ten post na Instagramie.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dziś trochę pracy biurowej w moich kochanych Zalipiankach! Pięknie Was pozdrawiam i zapraszam😘#restaurant #krakow #homemadefood #polishgirl #poland #kuchniapolska @ewawachowicz @zalipiankiewawachowiczofficial @fularazywczyk

Post udostępniony przez Ewa Wachowicz (@ewawachowicz)

Ewa Wachowicz przepisy

Na stronie Ewy Wachowicz można znaleźć liczne przepisy z jej daniami. Od słodkości takich jak wegańskie ciasto czekoladowe poprzez zestawy obiadowe na przykład królika w śmietanie. Aż ślinka leci! Jest to zbiór ulubionych potraw pani Ewy. Zresztą jak sama mówi, zależy jej na przepisach, które można przyrządzić szybko, smacznie i zdrowo. Dlatego oprócz tych opublikowanych w Internecie, inne znajdziecie w książkach jej autorstwa m.in. Ewa gotuje. Ulubione, Ewa gotuje – szybko czy Ewa Sałatki.

Ryż na sypko Ewy Wachowicz

To bardzo prosty przepis! Po pierwsze, wystarczy roztopić masło na patelni, podsmażyć ryż aż się lekko zeszkli. Następnie dodać zawartość patelni i zalać wodą.  Jeżeli chodzi o proporcje: 1 szklanka ryżu i 3 szklanki wody. Następnie solimy i gotujemy do miękkości. Gotowe!

Martyna T

Absolwentka Uniwersytetu SWPS we Wrocławiu. Miłośniczka festiwali muzycznych oraz książek psychologicznych.