Site icon aju.pl

Wołowina Wagyu oraz Kobe w Krakowie? Unikalna hodowla

Zastanawialiście się kiedyś, jakie mięso jest najlepsze? Według badań pod kątem zdrowotnym oraz licznych degustatorów świata prym wiedzie właśnie wołowina! Wśród niej królowa jest tylko jedna – jest to wołowina pochodząca z hodowli krów wagyu, czyli Kobe oraz Wagyu, którą zjemy również w Krakowie!

Wołowina Kobe – cena

Jak wie każdy amator dobrego mięsa – wołowina jest jednym z najdroższych. Z uwagi na wyjątkowe warunki hodowli, wołowina Kobe i Wagyu należą do czołówki najbardziej kosztownych mięs!

Wołowina Kobe i Wagyu kosztuje nawet 1000 złotych za kilogram! Dlaczego wołowina z mięsa krów wagyu jest aż tak droga? Jest tak z powodu przede wszystkim ceny od lat hodowanego rodzaju bydła – za jedno cielę hodowle są w stanie zapłacić ogromne sumy! Od setek lat bowiem krowy te są traktowane iście po królewsku – nacierane sake, karmione najlepszą trawą i traktowane wspaniałą muzyką!

Kobe i Wagyu Kraków – gdzie zjeść?

W dawnej stolicy Polski wołowinę Kobe i Wagyu możemy zjeść w czterech miejscach. Aby w pełni doświadczyć urok mięsa hodowanego w specjalnych warunkach, należy udać się do:

Pimiento Argentino Grill – ta sieć restauracji dysponuje aż trzema lokalizacjami!

Wołowiny Kobe i Wagyu skocztujemy również w:

Wszystkie wymienione restauracje w Krakowie oferują to unikalne mięso wołowe.

Aby skosztować tego niezwykłego rodzaju wołowiny nie trzeba więc jechać aż do Japonii, z której pochodzą unikalne metody hodowli krów wagyu. Co ciekawe, krowy wagyu hodowane są również na terenie naszego kraju!

Wołowina Wagyu oraz Kobe w Krakowie nie jest czymś poza zasięgiem. Każdy, kto chce jej spróbować może udać się do podanych przez nas restauracji.

Lepiej jednak uważać, bo nie polubić jej za bardzo – może poważnie naruszyć nasz budżet!

Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się gdzie można spróbować tej wołowiny w Warszawie!

Exit mobile version